Dodaj oglas
Sombrero shop





Pretraga oglasa

cena od do din

Sadnice i sveze godzi bobice (godji, goji berry, godži)

5 eur

*** Goji berry, Godji bobice, Wolfberry, Black goji, Crni godži ***

- PRODAJA SADNICA ZA OKUĆNICE KAO I ZA FORMIRANJE PLANTAŽA GODŽIJA
- PRODAJA SVEZEG PLODA GODŽI BOBICA


SADNICE (cene za manje količine):
Crveni godzi - Lycium barbarum (Ningxia No1): 5 eur
Zuti godzi - Lycium barbarum: 20 eur

CRNI GODŽI - Lycium ruthenicum: 30 eur
Zuti i Purpurni godzi - Lycium ruthenicum: 20 eur

SVEZE ORGANSKE GODZI BOBICE za konzumiranje:
Crvene bobice: 1kg - 2000 din
Crne bobice: 100 g - 3000 din

SLATKO I DŽEM od godzi bobica: 1000 din
________________________________________________________
G O J I - L J U B A I S I N O V I
Ljubiša Jovanovic i sinovi agronomi vocarstva: Nemanja i Nikola
Radivoja Dinulovica 4, Naselje 9. Maj - 18250 Niš
060/4262-990, 018/4262-990.

sajt: www.sadnicegoji.com
e-mail: sadnicegoji@gmail. com
fejs: GOJI bobice
skype: sadnicegoji
________________________________________________________
Odlicne sertifikovane i zdrave sadnice jednogodisnje, dvogodisnje, drvenaste, zeljaste u kontejnerima preko 1m visine sa razvijenim korenovim sistemom. Sadnja se vrsi tokom cele godine, u jesen i prolece drvenastim sadnicama golog korena a na leto sadnicama iz kontejnera. Godži bobice koji nasa firma prodaje su krupnog ploda, slatkog ukusa, biljka je stubasta i cim se usadi nakon par meseci grananja pocinje da radja.

Sveze bobice koje se naruce od nas su sa nase organske plantaze, veoma slatkog ukusa.
SALJEMO BRZOM POSTOM, VRLO BEZBEDNO PAKUJEMO SADNICE, uz sadnice se dobija upustvo o gajenju i sadnji. Placanje pouzecem.
________________________________________________________

GOJI-LJUBA I SINOVI doo Nis je jedina firma na nasim prostorima koja se bavi proizvodnjom sertifikovanog i zdravog sadnog materijala biljke Goji berry (Lycium barbarum) - Ningxia No1 (NQ1) - crveni dijamant, a nedavno i proizvodnjom Black goji berry (Lycium ruthenicum) - crni godzi i to u jos dva varijeteta zuti i purpurni. Posedujemo fitosanitarni sertifikat iz Kine za proizvodnju i reprodukciju vrste i sorte Lycium barbarum - godzi bobica - Ningxia No1 (NQ1).
Preduzece je nosioc projekta pod nazivom ``Hiljadu plantaza godzija za bolji zivot u Srbiji``. Projekat ima za cilj da poboljsa organsku proizvodnju u Srbiji i to sa vrlo profitabilnom i lekovitom biljkom koja ulozena sredstva visestruko i neverovatno brzo vraca. Vrsimo edukaciju plantazera od formiranja plantaže do rezidbe, zastite, prihrane, berbe, skladistenja i preradu obih lekovitih bobica. Cena sadnica za vece kolicine odnosno plantažno gajenje se smanjuje.


U P O T R E B A G O D Z I B O B I C A :

Godži bobice mogu da se konzumiraju u svežem i u sušenom stanju. Dnevna doza crvenih godzi bobica je 20-50 g. Ne treba preterivati.
- Najbolje je miksati sveže bobice sa ostalim vocem i povrcem, praviti razne kombinacije nutritivno bogate sastojcima i piti kao ‘ ’ smoothie’ ’ mix u Nutribulletu. Tako se najbolje svi sastojci oslobadaju i apsorbuju u naš organizam i dolazi do lekovitog delovanje.
- Godži bobice se dodaju kao ukusni i aromaticni dodatak u jela od kuvanog pirinca, u osvežavajuce supe, jela sa svinjetinom, piletinom i povrcem. Specijalitet je dodati ih u jagnjecu corbu. Kao dodatak kolacima, sladoledu, slatkišima, hlebu… Koriste se za pravljenje džemova, marmelada, slatka, sokova, jogurta, kao zacin (mlevene sušene bobice) i kao sos. Caj sa godži bobicama je bogat antioksidantima, podstice imunitet i dovodi u ravnotežu stresom napadnut organizam.
- Kafa (2 in 1) sa šakom godži bobica i kašicicom meda, fantastican ukus.

C R N I G O D Z I - BLACK GOJI (Lycium ruthenicum) VRH LEKOVITOSTI:

Najbolje ih je rastvoriti u 2 dl vode, istiskati i popiti. Mogu i u caju. PREPORUCUJEMO: najbolji napitak jutarnji je: kasika meda, limun, djumbir, crni godzi 10-tak bobica i beo luka. Napitak koji pomaze neverovatnom brzinom celom nasem organizmu.
Antocijani, proantocijanidi i bioflavanoidi su poznati kao snažni zaštitnici krvnih žila. Antocijani i OPC u crnom godžiju spadaju u najjace antioksidante protiv djelovanja slobodnih radikala koji dovode do oštecenja krvnih sudova. Oligomerni proantocijanidini (OPC) mogu se koristiti u prevenciji i kao dodatak u terapiji malignih bolesti. DNEVNA DOZA - od 10 do 15 bobica (6-9g).
Bobice se beru iskljucivo pincetom sa peteljkom.
Zdrastveni potencijal ovih bobica je zaista neverovatan jer sadrži velike kolicine proantocijanida ili OPC, i ima efikasnost 50 puta vecu od vitamina C i 20 puta od vitamina E. Sadržaj OPC u BLACK WOLFBERRY je 3690 mg u 100 g bobica, najviši na svetu, cak 10 puta veci od borovnice. Ove bobice takode sadrže velike kolicine esencijalnih masnih kiselina (neuobicajene za voce), karotenoide, vita




Reklame