Dodaj oglas

Pretraga oglasa


Vodeni kefir, japanski kristali, tibicos za 2 litre

250 din

Ojačajte imunitet na prirodan način!
Vodeni kefir (tibikos ili japanski kristali) je probiotska kultura koja uz pomoć fermentacije oslobađa vrhunske gljivice probiotika Lactobacillus i Lactobacillus brevis koji usput prave od šećera polisaharide (Dekstrine) koji direktno ulaze u ćelije tela i hrane ih energijom bez podizanja šećera u krvi. Dekstrani su polisaharidi glukoze dobijeni enzimskim cepanjem saharoze posredstvom bakterija. Dekstran je odlična zamena za krvnu plazmu, naročito kod opeklina i šoka. Po svom izgledu podsećaju na bele prozirne kristale, lako se gaji, brzo razmnožava, a po blagodetima za organizam je sličan mlečnom kefiru (pomaže pri lečenju žučne bolesti, unutrašnjeg čira, astme, bronhijalnog katara, snižava krvni pritisak i telesnu težinu, anemije, leukemije, upale žučnog mehura, problemima sa bubrezima i mehurom, alergije, osipa, ekcema, pomaže pri lečenju štitne žlezde, kandide, ešerihije coli, bolesti želuca i unutrašnjih organa i akutne upale ketara itd. . (preuzeto sa wikipedie)
Priprema Za pripremu vodenog kefira su vam pored kristala potrebni: staklena tegla, voda može obična ili prokuvana s česme koja se prethodno prohladila na sobnoj temeperaturi, šećer po izboru najbolje običan, voće (obično se koriste suvo grožđe i pola limuna), plastična cediljka i gaza i tacnica za prekrivanje tegle( brže se fermentiše kada je poklopljen, ne morate zatvoriti skroz). Kefir kristale ubaciti u teglu da pokriju dno, dodati vodu i šećer (za hranjenje kristal 1 kašika na 0,5L vode(najbolje vodu prokuvati sa šećerom uz dodatak kore dobro opranog limuna), dodati suvo grožđe (obično idu 7 zrna na 2L vode, menjatze ga kada omekša) zbog fermentacije, pola dobro opranog limuna (može i pomorandža, grejpfrut i sl. ) zbog ukusa, pokriti teglu gazom i tacnicom i odložiti na čuvanje. Prerada može trajati od 24 do 72 sata, u zavisnosti od dužine prerade dobija se slabiji ili jači kefir i ukus. Fermentacija će još zavisiti i od količine kefir kristala, sobne temperature, vremenske dužine fermentacije i vrste voća. Dobijeni napitak će biti blago gaziran (CO2) i blago obojen, uz zavisnosti od voća, ukus je sličan sprajtu. Po završetku procediti kefir kristale, oprati ih hladnom vodom pa ponoviti postupak pripreme napitka. Možete pogledati i na Google-u još o vodenom kefiru;
https: //najzdravijahrana. com/japanski-kristali-vodeni-kefir/
Postavljene slike su lično moje. Dobijate zrnca da odmah možete da napravite najmanje 2 litre vodenog kefira i detaljnije uputstvo za upotrebu i čuvanje.
Kefirna zrnca šaljem Postexpresom na kućnu adresu istog dana kada ga naručite za sutra do 12 ili 19h. Možete da poručite porukom, SMS porukom ili na Viber (063/589-696) tako što mi dostavite podatke za slanje i broj telefona. .
Reklame