Dodaj oglas
Sombrero shop





Pretraga oglasa

cena od do din

Dogo argentino

250 eur

Na prodaju štenci rase dogo argentino bele boje. Izuzetno kvalitetno leglo, najboljih krvnih linija, potomci roditelja iz renomiranog uzgoja. stari 60 dana spremni za preuzimanje. Izložbenog kvaliteta, vakcinisani , redovno čišćeni od spoljašnjih i unutrasnjih parazita. mob/viber tel +381 69 2212142
350 e muski 250 zenski stenci ima 5 muskih i 3 zenska
Štenci argentinskog psa su sa ili bez papira, okoćeni su 11 05 2016. RODITELJI otac poreklom ‚ ‚ Demetrio de tradicion argentina ‚ ‚ majka poreklom ‚ ‚ Talisman de la paco cassa‚ ‚ ‚ ‚ Tucuy verdes pampas ‚ ‚
Za više informacija pitajte, ili pišite na mejl . boriskanjuka@gmail. com
O rasi dogo argentino
Argentinski pas nastao je, kako mu i ime kaže, u Argentini, oko 1910. godine, ukrštanjem mastifa, nemačke doge, boksera i pasa drugih rasa. Odgajivači su tako dobili harmoničnu rasu pasa.
Argentinski pas (dogo argentino) je snažna, hrabra i okretna životinja. Obdaren je izvrsnim njuhom. Ovaj pas veoma dobro prihvata obuku. U Argentini, koriste ga policija i carinici, na selu služi za lov na pume i divlje veprove.
To je pas koji se koristi za čuvanje i za odbranu, kao pas spasilac i pratilac slepih, sposoban je da obavlja najrazličitije poslove, uključujući tu i funkciju borbenog psa, zbog koje je i bio stvoren.
Argentinski pas je, takođe, i jako dobar kućni ljubimac, odan i umiljat, veoma cenjen u svojoj zemlji.
Snažan, ali ne i težak, argentinski pas ima glavu sa veoma razvijenim čeljustima. Jaki zubi su dobro usađeni. Oči su široko otvorene, tamne boje.
Pogled je živahan i inteligentan. Nozdrve su dobro otvorene, a nos jako pigmentiran crnom bojom. Uši su postavljene visoko ili poluuspravne, uglavnom sečene. Vrat, snažan i uvrnut, stvara bore kao i kod mastifa.
Šape su prave i stabilne. Grudni koš je širok i dubok. Rep mu je prirodno spušten; kada se bori, onda ga pomera bočno, kao da se raduje.
Argentinski pas ima kratku i gustu dlaku. Jednoobrazno je bele boje.





Reklame