Dodaj oglas
Sombrero shop





Pretraga oglasa

cena od do din

Časovi joge

Cena dogovor

UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a, Stari grad, Beograd
Termini časa joge:
utorak – četvrtak od 20:45h-22h
Kontakt: sertifikovani instruktor joge - Dragica Kumrić
Tel: 011/2860672
Mob: 064/1885200
www.dragicakumric.weebly.com
Cenovnik: osam termina 2500 dinara mesečno

Časovi joge su namenjeni osobama svih uzrasta, jer se radi u granicama prijatnosti i uz nadzor sertifikovanih instruktora Draguce Kumrić.
Joga je disciplina stara više hiljada godina. Joga je plemenita disciplina samorazvoja uz pomoć koje je moguće dostići savršeni balans između fizičkog, mentalnog i duhovnog – jedinstvo tela duha i uma.
Joga časovi sastoje se od položaja (asana) sa tehnikama kontrole energije putem disanja (pranajama) i opuštanjem na kraju časa. Praktikovanjem joge mi pokrećemo sve grupe mišića (čak i duboke mišiće koji se retko koriste). Joga vežbe omogućavaju aktiviranje svih zglobova, povećanje kapaciteta pluća, a do svake ćelije se dovodi dovoljna količina kiseonika. To direktno ima za posledicu jačanje muskulature i koštano zglobne strukture.
Za razliku od drugih sportskih disciplina, kod joge pokrećemo celo telo, a um miruje. Joga vežbe podstiču rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, usporavaju starenje organizma, pokreću dobru energiju, jačaju volju i povećavaju kreativnost. Već posle mesec dana dolazi do vidnog poboljšanja zdravstvenog stanja, polako nestaje umor, bolovi u vratnom i ramenom pojasu, kičmi i stopalima, poboljšava se metabolizam, telo je vitalnije, a san je miran i okrepljujući.
Ono što je posebno važno je da u jogi nema takmičenja sa drugima, času prisustvujemo isključivo iz razloga da bismo se posvetili sebi i omogućili sebi trenutke opuštenosti i oslobađanja od svih negativnosti koje su se nataložile usled svakodnevnog tempa. Sve joga vežbe se izvode u granicama prijatnosti.
Svetska zdravstvena organizacija je 1977. godine priznala delotvornost joge kao najefikasniju metodu u borbi protiv stresa, kao najvećeg uzročnika savremenih bolesti i uvrstila je jogu u pomoćne terapeutske metode lečenja. Joga praksa priznata je u Ministarstvu omladine i sporta, kao i u Ministarstvu zdravlja u Republici Srbiji, gde je dobio i akreditaciju kao metod za unapređenje zdravlja ljudi.
Joga časovi ne zahtevaju ni skupu sportsku opremu, ni specijalnu garderobu. Joga je prevenstveno namenjena očuvanju zdravlja i prevenciji, mada bi oni koji imaju hronična oboljenja trebalo da konsultuju svog lekara pre dolaska na časove joge, iako sve više lekara primenjuju joga terapiju kao dopunu savremenoj medicini.
Sve joga vežbe se izvode u granicama prijatnosti.
Posetite našu facebook stranicu: hr-hr.facebook.com/dragica.kumric




Reklame