Dodaj oglas
Sombrero shop





Pretraga oglasa

cena od do din

Vazdušne zavese - 120cm novo!

19800 din

Pozvati: 062 41 42 43
VAZDUŠNE ZAVESE 120cm  - (  bez grejača ) Cena 19.800,00din+PDV ( sa PDV-om 23.760,00din)
Osnovna namena vazdušne zavese je stvaranje vazdušne barijere (štita) i sprečavanje nepoželjnog protoka vazduha kroz otvorena vrata (najčešće se montira iznad ulaznih vrata sa unutrašnje strane prostora) između prostora sa različitim klimatskim parametrima (spoljašnji - unutrašnji prostor, prostor između dve prostorije).
Najćešće se radi o ulaznim vratima u objekat, ali i vratima između prostorija sa različitim namenama pa tako i temperaturama. Vazdušna zavesa stvara nevidljivu vadušnu barijeru (štit) između dve odvojene prostorije. Montažom vazdušne zavese se postiže zaštita unutrašnjeg klimatizovanog prostora od prodora hladnog ili toplog vazduha, čestica prašine, insekata, neugodnih mirisa i ostalih zagađenja.
Vazdušne zavese sagrejačemomogućavaju da se dogrevanjem vazdušnog mlaza koji daje vazdušna zavesa sa grejačem može pokriti znatan deo toplotnih potreba prostora zaštićenog vazdušnom zavesom. Vazdušne zavese se najčešće ugrađuju iznad ulaznih vrata, jednostavno se montiraju i održavaju tokom eksploatacije.
Primena vazdušne zavese je mnogostruka i korist koju daju u radu ogleda se kroz, kontrolu energetskih troškova zagrejavanja/hlađenja prostora, sprečavanje prodora prašine, insekata i dima kroz otvorena vrata.
Važan učinak vazdušnih zavesa je i poništavanje temperaturnog raslojavanja. Tako što se u prostorijama koje se greju ili hlade stvara temperaturna razlika na različitim visinama, topliji vazduh se penje u više zone, dok se hladniji zadržava u donjim zonama prostorije. To prouzrokuje subjektivni osećaj hladnoće, posebno po nogama, dok vazduh iznad zone kretanja ljudi ostaje vrlo topao. Pri tome se neće puno dobiti ako se pojača učinak grejanja. Kako se vazdušna zavesa upravo i ugrađuje na visinama iznad zone kretanja, ona usisava dogrejani vazduh, usmerava ga velikom brzinom prema dole stvarajući tako manju temperaturnu razliku između gornjeg i donjeg dela prostorije a time i potreba za pojačanim grejanjem. Efekat u energetskoj, a time i finansiskoj uštedi je evidentan.
Vazdušne zavese se biraju u zavisnosti od veličine otvora ( po veličini) i primene. Vazdušne zavese su sledecih dužina 90cm, 120cm, 150cm. U zavisnosti od toga koja je primena vazdušne zavese dele se na vazdušne zavese bez grejača čija je brzina izduvavanja 11m/s i vazdušne zavese sa ptc grejačem čija je brzina izduvavanja 8 m/s. Izolovani PTC grejač je dobar i bezbedan za grejanje. Vazdušne zavese sa PTC grejačem poznate su po svom brzom podizanju temperature i automatski konstantnoj temperaturi. Ventilator kod vazdušnih zavesa je napravljen od visokokvalitetne plastike što obezbeđuje nizak nivo buke. Za grejanje se najviše koristi u poslovnim zgradama i u kućama, ili kao vazdušna zavesa u izlozima malih radnji, na vratima.
Primena vazdušnih zavesa: HOTELI, BAROVI, KAFIĆI, ROBNE KUĆE , TRŽNI CENTRI, BANKE, APOTEKE, POSLASTIČARNICE, INDUSTRIJSKI POGONI, PROIZVODNJA HRANE, MESARE, , PEKARE . . .
Dodatna oprema :
-  daljinski upravljač sa dve brzina
 Servis u garantnom i vangarantnom roku.
 Garancija 12 meseca
 Sertifikacija proizvoda izvršena od strane Kvalitet A. D. iz Niš-a.  

PREUZIMANJE ROBE ILI SLANJE BRZOM POŠTOM
ATOM doo
Novi Beograd
Milentija Popovica 32A/26,
tel. 011 630 9844  
Mob. 062 41 42 43




Reklame