Dodaj oglas
Sombrero shop





Pretraga oglasa

cena od do din

Testiranje i pranje dizni na kolima

3000 din

Smanjite potrošnju goriva, uštedite na popravkama i povratite snagu vašeg motora! Posebno se preporučuje motorima sa plinskim uređajima i u gradskim uslovima vožnje. Otklanja nemiran rad motora na leru usled zaprljanosti dizni i poboljšava iskorišćenost goriva.

Benzinski motori imaju sistem za ubrizgavanje goriva umesto zastarelih karburatora. Na kraju sistema se nalaze brizgaljke, čiji je zadatak da rasprše mešavinu goriva i vazduha u obliku fine magle.
Ceo sistem ubrizgavanja goriva a posebno brizgaljke su veoma osetljive na prljavštinu koja se nalazi u sistemu. Najčešći uzrok zaprljanosti dizni su nečistoće koje su na razne načine dospele u sistem, bilo putem dovoda goriva ili putem dovoda vazduha. Nekvalitetno gorivo, neredovna zamena filtera goriva i filtera vazduha uzrokuju pojavu prljavštine koje stvaraju probleme pri prolasku smeše vazduha i goriva kroz sitne otvore brizgaljki. Kao posledica, zaprljane dizne ne mogu da pravilno rasprše gorivo već se stvaraju krupnije kapljice koje varnica svećice teže zapali.

Kao preventivu problema sistema za ubrizgavanje neophodno je redovno menjati filter goriva i filter vazduha. U većini slućajeva izbor kvalitetnog goriva i redovna zamena filtera omogućiće nesmetan i efikasan rad sistema dugi niz godina.
Mogući simptomi zaprljanosti brizgaljki su:
• povećana potrošnja goriva
• gubitak snage
• otežano startovanje motora
• neravnomeran rad motora
• trzaji u vožnji
Uređaj za čišćenje dizni efikasno otklanja naslage i prljavštinu sa unutrašnjosti dizne pod dejstvom ultrazvuka i specijalne tečnosti za čišćenje dizni.
POSEBNO SE PREPORUČUJE MOTORIMA SA PLINSKIM UREĐAJIMA I U GRADSKIM USLOVIMA VOŽNJE.

Testiranje i pranje dizni ultrazvucnim kadicama. U vecoj kadici (20L) je moguce pranje usisne grane i ostalih, zaprljanih delova motora.




Reklame