Dodaj oglas
Sombrero shop





Pretraga oglasa

cena od do din

Asimina triloba (indijanska banana) sadnice

600 din

Na prodaju ovogodišnje sadnice asimine trilobe koja je kod nas poznatija pod imenom indijanska banana.
Ova egzotična voćna vrsta je kod nas još uvek malo poznata ali ona uspeva u našem području, izdržava naše zime i rađa ukusne plodove tropskog ukusa.
Zdravo voće koje ne zahteva puno truda, plod je bogat vitaminima, i ukus mene podseća najviše na miks ukusa banane i manga pa ako volite neko od ova dva voća onda morate imati asimunu u vašem vrtu : ).
Asiminu treba prvih nekoliko godina zaštititi od jakog sunca i u početku raste dosta sporo iz razloga jer ima koren koji prvo prodire duboko u zemlju a kada se sadnica dobro ukoreni onda ubrzava rast.
Mana asimine je da ne može da se dobiju plodovi na samo jednoj sadnici i iz tog razloga se preporucuje kupovina 2 ili 3 sadnice radi boljeg oprašivanja na ovaj način će te osigurati plodove na vašim asiminama.
Da bi imali više plodova možete i sami podpomoci oprašivanje cvetova malom četkicom.
za razliku od našeg voća asimina iz jednog cveta može imati i do 8 plodova a težina ploda može biti i do pola kilograma.
Sadnice su kontejnirane i mogu se saditi preko cele godine, visina sadnica oko 10-15 cm.
Sadnice šaljemo preko kurirske službe.

Na ovom linku mozete videti i kako su izgledali plodovi pre par godina kod mene a ove godine je prepuno plodova na mojim asiminama.

https://youtu.be/lzx7uSI5b0w

AKCIJA DO 25.09.2018:

Ko kupi više od 10 sadnica asimine dobija od mene na poklon 1 sadnicu asimine! .




Reklame